Според Мишел Темер Олимпиадата в Рио е била пълен успех

Мишел Темер

Временно изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер определи Олимпиадата в Рио де Жанейро като пълен успех и призова да бъдат приложени олимпийските ценности за преодоляване на политическата и икономическата криза в страната, предаде Франс прес.

"Бразилия организира невероятно събитие и това бе дело на целия бразилски народ", каза той в изявление, публикувано на уебсайта на президентството.

Бившият вицепрезидент, който управлява страната, откакто лявата президентка Дилма Русеф бе временно отстранена от поста през май заради обвинение в манипулиране на държавните сметки, обеща да концентрира усилията си в подобряване на имиджа на Бразилия в чужбина.

"Ще работим за преодоляването на всички предизвикателства от последните години", каза Темер, който бе освиркан на церемонията по откриването на игрите на стадион "Маракана" и реши да не присъства на церемонията по закриването им миналата неделя.

Той изрази задоволство от спечелените 19 медала от бразилските олимпийци и похвали специално мъжкия футболен тим, който завоюва първата си олимпийска титла.

Споделяне

Още от Рио 2016

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?