Срути се нова топлоизолация на бургаско училище

Срути се нова топлоизолация на бургаско училище

Новата външна топлоизолация на бургаското училище „Константин Петканов“ се срути. При инцидента няма пострадали. Изолацията е поставена по проект за енергийна ефективност, финансиран от международния фонд “Козлодуй“, съобщи БНР.

Средното общообразователно училище „Константин Петканов“ се намира в бургаския квартал „Меден Рудник“. Преди 2 години то е санирано, заедно с още 16 обекта в Бургас, по проект за енергийна ефективност. Според фирмата, извършила ремонта, под плоскостите на фасадата е влязла вода и това е причината да се срути външната изолация, каза директорът на училището Катя Делчева.

Възстановяването на фасадата ще бъде извършено за сметка на фирмата спечелила проекта, каза заместник-кметът по култура и образование в общината Йорданка Ананиева.

“Така че, ако има възможност да се налагат санкции по договора, ще наложим. Както и ако проверката, която ще направим, покаже, че има и други пропуски, просто ще бъдат възстановени пак за сметка на фирмата“, коментира тя.

Когато е паднала фасадата учениците са били във ваканция и това е причината да няма пострадали. От фирмата, извършила ремонта, отказаха коментар.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?