Стъкленица с кръвта на папа Йоан Павел Втори е открадната

Стъкленица с кръвта на покойния папа Йоан Павел II е била открадната от църква в планинския район Абруцо, централна Италия и по-късно беше намерена захвърлена в храсти край гората. Това съобщиха информационните агенции.

В света има три стъкленици с кръвта на покойния папа.

Тази кражба не е първият подобен инцидент. През 2012 г. крадци задигнаха раницата на пътуващ във влак свещеник. В нея той носил именно стъкленица с кръвта на папата – реликва, пред която вярващите изразяват почитта си.

Папа Йоан Павел II и италианският папа Йоан XXIII, известен като "добрият папа", ще бъдат канонизирани по време на церемония във Ватикана през април.

Друг инцидент, свързан с Ватикана, привлече в понеделник вниманието на медиите, които определиха случая като "лоша поличба".

Двата бели гълъба, които бяха пуснати от деца на свобода като символ на мира от деца, застанали до папа Франциск, бяха нападнати от други птици, предаде Асошиейтед прес.

Десетки хиляди хора, присъстващи на площада "Свети Петър" в Рим, са станали свидетели на сцената, при която чайка и голям черен гарван връхлитат отгоре гълъбите, които току-що са пуснати на свобода от отворен прозорец на папския дворец.

Единият гълъб е бил пооскубан от чайката, но успял да се освободи. Другият обаче е накълван силно от гарвана.

По време на пускането на гълъбите папата е говорил за събитията в Украйна и призовал управляващите и опозицията към "конструктивен диалог".

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?