Станишев: "Беше редно да си простим" с Борисов

Станишев: "Беше редно да си простим" с Борисов
С Борисов сме и политически опоненти, и партньори; беше редно да си простим за взаимните атаки и за емоциите, които вкарахме в много от политическите си противопоставяния. Това каза лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев в понеделник, ден след като на Сирни Заговезни си взе прошка по телефона от министър-председателя Бойко Борисов. Взаимно си простихме, защото имаше и продължава да има много несправедливи обвинения, поясни Станишев пред репортери в Перник.

"Простихме си за личните нападки и се разбрахме да се държим като зрели политици“, съобщи в неделя Борисов. "Истински се зарадвах и оценявам по достойнство доблестта на Станишев да ми се обади“, добави той и похвали Станишев, че го е "повел с едно на нула“ с телефонното обаждане с молба за прошка. Тогава лидерът на БСП го е уверил, че "ако обвиненията срещу Алексей Петров се докажат в съда, той щял да подкрепи действията на държавата“.

Не е ясно колко време ще издържи внезапното осенилото ги взаимно смирение, при положение, че атаките срещу Станишев са основният пълнеж в политическите изказвания на Борисов, както и Борисов е основна мишена за разобличения от страна на опозиционния лидер Станишев.

След като обясни за прошката, лидерът на БСП се върна на професионални теми и отново обвини министъра на финансите Симеон Дянков, че води политика на ликвидация на болниците. Той съобщи, че БСП готви свои законопроекти, които да дадат алтернативна политика, включително за защитените болници.

Споделяне

Още от България