Старт на мобилното приложение Re-open EU за мерките в Европа

Старт на мобилното приложение Re-open EU за мерките в Европа

Европейската комисия пусна мобилното приложение Re-open EU, достъпно безплатно за потребители на Android и iOS.

Приложението е резултат от успеха на едноименната интернет платформа, която беше посетена почти 8 милиона пъти от стартирането ѝ в средата на юни.

Re-open EU събира на едно място актуална информация за здравната ситуация, безопасността и мерките за пътуване във всички държави-  членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Потребителите могат да получат актуалната информация за националните карантинни мерки, изискванията за тестване, както и за мобилните приложения за проследяване на контактните лица и предупреждения във връзка с коронавируса.

Информацията е достъпна на 24-те официални езика на ЕС, като се използват проверени данни от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията и от държавите членки.

Re-open EU беше една от мерките, обявени от Комисията в нейния пакет за туризма и транспорта от май 2020 г., за да се помогне на гражданите да пътуват безопасно, при пълно зачитане на здравните насоки.

Също така в съобщението си от октомври 2020 г. относно допълнителни мерки в отговор на Covid-19 Европейската комисия пое ангажимент да предоставя информация на всички граждани чрез безплатно приложение.

Споделяне

Още от Европа

Как да бъде увековечен художествено Бойко Борисов?