Стоичков се усъмни, че Цветанов е замесен с "черно тото"

"Сто пъти съм му казал: "Цветане, влез и се погрижи за това, което става в българския футбол"

Цветан Цветанов и Христо Стоичков

Треньорът на Литекс (Ловеч) Христо Стоичков, чиито собственик Гриша Ганчев от няколко месеца насам има сериозни проблеми със спецпрокуратурата, която го привлече като обвиняем по разследване за данъчни престъпления, във вторник обяви, че вече е започнал да се съмнява дали вътрешният министър Цветан Цветанов не е замесен с т. нар. "черно тото".

Повод за изненадващото му изказване, предвид факта, че легендарният футболист на Барселона неведнъж е демонстрирал привързаността си към правителството на ГЕРБ, стана въпрос на в. "Стандарт" защо не е присъствал в ложите на Националния стадион "Васил Левски" на мача между България и Италия.

"Мен не ме е страх да кажа, че той (Борислав Михайлов – б.р.) е в схемата. Неслучайно националният отбор на България е разследван. Неслучайно хора отвън разследват БФС. Неслучайно хванаха юноши за уговаряне на мачове. А къде е вътрешният министър? Сто пъти съм му казал: "Цветане, влез и се погрижи за това, което става в българския футбол. Аз вече почнах да се съмнявам, че и той е в играта. Толкова ли е трудно да се разкрие едно толкова очевадно нещо? Мен не ме е срам, че ще загубя един мач. Те това не могат да го разберат", заявява разпалено Стоичков, обяснявайки, че е в открит конфликт с шефа на БФС.

Треньорът на Литекс добавя още, че според него голмайсторът на националния отбор Димитър Бербатов е бил изгонен от националния отбор от "тези около президента на БФС с лилави ризи, с нови вратовръзки - хора, дето като им покажеш една диня и една топка, ще вземат динята".

В типичния си стил, говорейки в трето лице за себе си, Стоичков нападна и критиците на Бербатов: "Футболистът Димитър Бербатов са го оценили. Христо Стоичков също са го оценили във футбола и не може хора, които са изхвърлени от обществото, бивши комуняги, да дават мнение за един или друг, без да те знаят и без да те познават."

По повод включването му в инициативния комитет за спасяването на армейците "ЦСКА Възраждане" легендата на "червените" искрено коментира, че е нямало как да откаже на близкия си приятел и депутат от ГЕРБ Емил Димитров да стане президент на ЦСКА при евентуална сделка с настоящите собственици на клуба.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт