Столичани се оплакват от задушлива миризма, източникът се търси

Сн. БГНЕС

Жители на три столични района се оплакват от задушлива миризма в последните дни. Институциите все още не могат да установят източника, а замерванията на веществата във въздуха не показват превишения на основните показатели. Жалбите са от районите "Подуяне", "Оборище" и "Сердика". Те са за миризма, определяна от хората като от изгорели пластмаси или гуми.

"Данните от експресния анализ от мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда към момента не показват превишавания на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух", съобщиха от Столичната община в четвъртък.

Измерванията за качеството на въздуха се правят от сряда по искане на кмета Йорданка Фандъкова.

В четвъртък показателите се следят и от химическата лаборатория на Столичната пожарна. Проверяват се и данните от шестте стационарни станции на агенцията по околна среда на територията на Столичната община.

"За случая са сезирани Регионалната инспекция по околната среда и водите, Регионазната здравна инспекция, полицията и пожарната. Екипи на пожарната, съвместно с кметовете на засегнатите райони и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община извършват обходи за установяване на източника", съобщиха още от местната власт.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?