Като едно време

Столичната "Топлофикация" отложи на два пъти пускането на топла вода в Лозенец

Столичната "Топлофикация" отложи на два пъти пускането на топла вода в Лозенец

Въпреки обещанието всички ремонти на топлопреносната мрежа в София да приключат до края на септември, ремонтите все още продължават на няколко места в града. За това сигнализираха столичани пред Mediapool.

Един от най-засегнатите е квартал Лозенец, където пускането на топлата вода се отлага на два пъти и така жителите на части на квартала карат два месеца на студена вода.

Първоначално топлата вода трябваше да бъде пусната на 26 септември, както съобщи "Топлофикация", след което живеещите в квартала бяха уведомени за нова дата – 30 септември. Но и тогава топлата вода не дойде. Вместо това на входовете на блоковете се появи ново съобщение - пускането ще стане на 8 октомври, но не е ясно дали ще бъде спазено.

Изпълнител на подмяната на магистралния топлопровод е фирма “Монтажи КО” ЕООД, според поставените надписи на обекта. Едноличен собственик на капитала на дружеството е Белин Маринов, който не беше открит за коментар.

Техническа е причината за забавянето, обясниха от пресцентъра на “Топлофикация” пред Mediapool. Наложило се фирмата да разбива 40 см бетон и това е забавило строително-монтажните работи.

Според живеещите в “Лозенец”, въпреки че топлата вода била спряна още на 1 август, работници се появили едва около 20 септември и тогава започнали да работят.

В друг столичен квартал - Лагера - все още стоят разкопани траншеи с подменените тръби, а топлата вода е пусната от 1 октомври. Разкопките създават опасност за инциденти с малки деца. затруднява се и придвижването на гражданите до входовете на домовете им.

От десетина дни живеещите в квартала не са забелязвали работници на обекта.

Има технологично време за зариването на дупките, обясниха от “Топлофикация” причината жк. Лагера да е в траншеи като на война.

“Все още се работи на 8 от обектите, като въпреки довършителните работи на определени участъци една част от живеещите там вече имат топла вода. На всички останалите клиенти на компанията топлоподаването ще бъде възстановено до 30 септември”, обеща изпълнителният директор на “Топлофикация” Стоян Цветанов на 26 септември.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?