Столичният кв. "Дружба 2" ще има нова забавачка

Започна строителството на нова сграда за три групи към 85-о Обединено детско заведение в столичния квартал "Дружба 2". Според плана сградата трябва да е готова през май 2014 г., е посочено в съобщението на Столична община.

Строежът тръгва след като през последната година и половина столичният кмет Йорданка Фандъкова беше подложена на непрестанна атака от страна на бившия общински съветник от БСП и настоящ депутат Борис Цветков. По време на сесия на общинския съвет той не пропускаше да спомене, че за децата от столичния квартал "Дружба" не се прави нищо, въпреки големия брой, чакащи за прием в забавачка.

С пускането на новата сграда ще бъдат осигурени 80 места от чакащите за прием в яслена и градинска възраст, е посочено в съобщението на Столична община.

Изпълнител на обекта е "Мегатурс 1" ЕООД. Стойността на сключения договор е 699 563 лв.

По проект новата сграда ще бъде на два етажа, на които ще са разположени спални, занимални и обслужващи помещения за една градинска и две яслени групи. Предвидено е и изграждане на топла връзка към съществуващата сграда, която ще осигури лесен и удобен достъп до кухнята, салона за музика и физкултура, административните и медицинските помещения.

Общодостъпната среда е осигурена чрез външни рампи, а на прилежащото дворно пространство ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване.

За игри на открито е предвидено изграждането и оборудването на детски площадки за всяка от трите нови групи.

От началото на годината до сега от планираните 17 детски градини през 2013 г. е започнало строителството на 12.

Освен новото детско заведение в "Дружба 2", в момента се изграждат по една забавачка в районите "Лозенец", "Дружба", "Надежда", "Младост", "Нови Искър" и Панчарево, две в "Оборище" и три в "Красно село".

Споделяне

Още от България