Стотина чиновници от военното министерство ще бъдат съкратени

Стотина чиновници от военното министерство ще бъдат съкратени

Около стотина служители или 10% от администрацията на военното министерство ще бъдат съкратени, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Бюджетът на Министерството на отбраната е драстично намален. Почти съм убеден, че няма да правим каквито и да е било съкращения по отношение на личния състав. Относно администрацията ще бъдат направени съкращения и съм убеден, че така трябва", каза Ненчев.

Той обясни, че в момента тече функционален анализ, който трябва да даде много ясна представа и картина за разпределението на позициите в администрацията на министерството.

"Убеден съм, защото се вижда и с просто око, че има дублиране на някои структури, има хора, с които ще трябва да се разделим. Предполагам, че в рамките на следващия месец, на първо време, ще бъдат съкратени около стотина служители на администрацията, около 10 процента", каза Ненчев.

Намалението на разходите на ведомството за тази година е със 77 млн. лева спрямо миналата. Военният министър предупреди, че е възможно това да доведе до освобождаването на 4600 военни и цивилни, ако бюджетът не бъде актуализиран.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?