Строителен предприемач и ексдепутат от ГЕРБ влязоха в управата на пътната агенция

Веселин Давидов и Светослав Глосов

Доскорошният шеф на строителната камара Светослав Глосов и бившият депутат от ГЕРБ Веселин Давидов са новите членове в управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Те са назначени със заповед на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, съобщиха от ресорното министерство във вторник.

Веселин Давидов е строителен инженер, завършил с отличие Техническия университет в Берлин със специализации в областта на пътното строителство и строителната икономика. Досега той беше управител на Научноизследователския строителен институт – НИСИ.

Кариерата му е тясно свързана с ГЕРБ. Става депутат в 41-ото Народно събрание от Благоевград по време на първия мандат на Бойко Борисов през 2011 г. След това влиза в директорския борд на закритата вече Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти". Компанията трябваше да подготви проектите за магистралите, но беше закрита по времето на втория мандат на Борисов.

Бащата на Веселин Давидов - Велко Давидов, е строителен предприемач в Благоевградско. Семейството му има и собствен хотел в Сатовча.

Другият новоназначен член в УС на АПИ – инж. Светослав Глосов, досега заемаше поста почетен председател на Камарата на строителите в България. Той също е строителен предприемач и собственик на строителна компания, която преди да стане шеф на строителната камара, се занимаваше предимно с жилищно строителство.

Не е ясно дали двамата са обявили конфликт на интереси.

От ръководството на АПИ са освободени Пирин Пенчев и Илиана Захариева.

Пирин Пенчев стана член на директорския борд на АПИ по времето на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той беше назначен временно за изпълняващ длъжността председател на управителния съвет на АПИ след като част от осветителна конструкция в тунел "Витиня" падна и уби жена в движещ се автомобил на място. След идването на Бойко Борисов отново на власт Пирин Пенчев е подал оставка, която е била приета от министър Нанков, уточниха от МРРБ.

Освободената от ръководството на АПИ Илиана Захариева, влезе в директорския борд по време на първия мандат на Бойко Борисов. От прессъобщението не става  ясно дали е останала на работа в пътната агенция.

Споделяне

Още от България