Строителството на ЛОТ 2 на магистрала "Тракия" се забавя

В изграждането на първия етап от 32-километровата отсечка на ЛОТ 2 на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Нова Загора има известно забавяне. Това е показала проверката, извършена на място в петък от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов и зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Заключението за забавянето е на базата на първоначалния преглед на документацията. Етапът е трябвало да бъде готов до 9 август. Според ръководителя на обекта Петър Стефанов закъснението е заради лошите метереологични условия през юни и юли и до десетина дни ще бъде преодоляно. Всяко забавяне се санкционира, но ако в процеса на изграждане на следващия етап то бъде наваксано, санкцията се отменя.

Ще правим редовни проверки на строителството на магистрала "Тракия", подчерта зам.-министър Георги Прегьов, но не уточни на какви интервали ще са тези проверки.

Първата копка на участъка бе направена на 3 май от министър-председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Дължината на ЛОТ 2, който се изгражда от консорциум "Магистрали Трейс", е 32 км, разделена на 16 етапа.
Споделяне

Още по темата

Още от България