Студът взе жертви в няколко европейски страни

Студът взе жертви в няколко европейски страни

Въпреки известно покачване на температурите студът взе шест жертви в Полша през последните 24 часа, предаде Франс прес. По съобщение на полското вътрешно министерство от 1 ноември общо 82 души са починали от хипотермия.

Tемпературите в Полша в последните дни се понижиха до минус 25 градуса. Повечето жертви са бездомници и хора в нетрезво състояние, които са заспали на открито.

Двама души починаха от студ в Германия и с тях жертвите на студената вълна в тази страна станаха три. В югоизточната частна страната 58-годишна жена, която от години живеела в палатка с 43-годишния си приятел, е починала от студ в нощта на вторник срещу сряда, когато температурите паднали до минус 16 градуса. Преди това двамата отказали спешно настаняване в хотел, където престоят за тях е щял да е безплатен.

Живеещ в старчески дом в Хесен 66-годишен мъж е починал от студ. Тялото му е било открито в понеделник в каменоломна. Мъжът страдал от загуба на ориентация и в неделя напуснал дома, след което повече не бил видян.

Студената вълна в Украйна е взела най-малко пет жертви, предаде Франс прес, като се позовава на министерството на извънредните ситуации.

Трима от починалите от измръзване са бездомници, а един мъж е бил открит мъртъв в неотоплена къща. Всички жертви са намерили смъртта си в южната Херсонска област, където температурите паднаха през последните дни до минус 19 градуса по Целзий.

Украинските власти съобщиха в четвъртък, че консумацията на газ от химическите предприятия е била намалена наполовина в резултат на спора с Русия, но увериха, че домакинствата не са засегнати.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?