Студентски иновативни бизнес идеи ще бъдат подкрепени с менторство и финансиране

Програмата чака студентите с иновативни бизнес идеи, за да ги консултира как да ги реализират

Български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в областите на виртуалната реалност, изкуствен интелект, Internet of Things (IoT), финтех, здравеопазване, чиста енергия, агроиновации и други бизнес идеи, свързани с технологична иновация, ще се състезават за менторска и финансова помощ за проектите им..

"Обединена българска банка" (ОББ), програмата "Джуниър Ачийвмънт България" (JA България) и дъщерното ѝ дружество The Edge: R&D обявиха старта на преакселераторската програма "Предизвиквам ТЕ (Challenge YOU), която ще помага на студентски стаптъпи да реализират бизнес идеите си.

До 10 март кандидатите да получат 10 хил. лв. финансиране за да превърнат идеята си в бизнес трябва да се регистрират до 10 март https://form.jotform.com/90283942381965   за участие в програмата

В рамките на три месеца участниците ще сформират екип, който да развие своята идея, да разработи прототип на продукта или услугата си, като представи и бизнес обосновка на проекта. В продължение на осем съботи през март, април и май, студентите ще участват в  интензивни работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, демо ден и финално състезание, на което ще стане ясен победителят,  чиято идея ще бъде финансирана.

"Преакселераторската програма Challenge YOU е логичната следваща стъпка в образователния подход, който нашата организация прилага от много години насам", коментира Милена Стойчева, изпълнителен директор на "Джуниър Ачийвмънт България". "Внедрявайки иновативни модели като този, ние се стремим да помогнем на младите хора да реализират своите идеи на практика, предоставяйки им практическо обучение за изграждане на предприемачески компетентности, менторство и експертна консултантска помощ. По този начин реализираме визията си за създаването на предприемчиви млади хора, които действат и с желание сбъдват мечтите си", допълва тя.

"В обществото има много различни нагласи какво представлява една банка и какво се очаква от нея. Това са етикети, наслагвани с години. Но като на млади хора, които правят първи стъпки в стартирането на свой бизнес и са тук, за да се научат на решителност, ще кажа: доверете се на своята банка, ние споделяме експертиза, трупана с години и отговорност към нашите клиенти", посочи Светла Георгиева, изпълнителен директор Риск в ОББ.

Споделяне

Още от Бизнес