Светлин Михайлов предлага да остане шеф на Софийския градски съд

Спряганият за близък до ДПС магистрат Светлин Михайлов е внесъл в четвъртък кандидатурата си за още един мандат като председател на Софийския градски съд. В досегашният му петгодишен мандат около съдебната институция изобилстваше от скандали, а той отнесе и няколко обвинения за корупция.

Последният скандален казус засягаше регистрацията на новото ръководство на СДС с лидер Мартин Димитров. Фирменото отделение на съда и досега отказва да регистрира спечелилия последните вътрешни избори в партията политик. Това попречи на формация да се регистрира за участие в изборите за Европейски парламент, а най-вероятно няма да успее да стори това и за изборите за Народно събрание.

Покрай този случай Мартин Димитров директно обвини председателя на СДС, че изпълнява политически поръчки в полза на ДПС.

Преди 3 години Михайлов се замеси и в скандал с откраднат в Германия луксозен джип БМВ, конфискуван на българската митница. Вместо да бъде върната на собственика, колата се оказа в ръцете именно на магистрата. Той се принуди да я върне след като немското списание "Шпигел" публикува репортаж по темата.

Михайлов бе обвинен и в корупция от ръководството на Висшия мюсюлмански съвет. Според организацията той взел 300 000 лева, за да уреди регистрацията във фирменото отделение на близкото до ДПС ръководство на мюфтийството и на новия главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.

Споделяне

Още по темата

Още от България