Светлинно шоу в български градове в подкрепа на болните и медиците (видео)

Светлинно шоу в български градове в подкрепа на болните и медиците (видео)

Светлинно шоу в няколко града у нас имаше в сряда вечерта в подкрепа на болните от коронавирус и медиците, които се борят със заразата.


Небето над една от най-големите болници в Южна България - бившата Окръжна болница в Пловдив - беше осветявано в продължение на половин час от мощни прожектори в знак на подкрепа на борбата на медици и пациенти със заразата от Covid-19.

На още две места в града под тепетата разноцветни светлинни лъчове се опитаха да пробият гъстата облачност и дъжда между 20:00 и 20:30 часа.

Част от мащабната инициатива #LightTheSky стана и Велико Търново. Озаряването на небето над старата българска столица е израз на признателност към всички, които са ангажирани с овладяването на пандемията и лечението на пациентите.

На две места в Бургас осветиха небето с лъчи от светлина. Под дъжда прожекторите успяха да пробият мъглата, за да дадат надежда на заразените в коронавирус, на медиците и на всички бургазлии.

Рентал компаниите осигуряват техника за масови събития и концерти и се надяват скоро животът да продължи по старому.

"В момента виждат светлината в тунела, която всички искаме да видим от тази пандемия, която е обхванала цял свят. Надявам се да я открием и скоро това нещо да свърши и малко по малко да върнем нормалния си ритъм на живот. Чисто демонстративно подкрепяме всички полицаи, всички лекари, всички които се притесняват за живота си, притесняват се живота на близките си, да ги подкрепим и да кажем, че все пак не е толкова страшно, ще го преодолеем", каза Стефан Баев, управител на една от компаниите осигурили техниката.

В небето над Перник също се появиха лъчи на надежда и подкрепа. Такива имаше и в София.

Светлинното шоу е част от инициатива на Асоциацията на рентал компаниите в България.

Идеята е хората да снимат светлинните лъчи и да ги публикуват в социалните мрежи в знак на подкрепа на медиците под хаштаг #LightTheSky.

Споделяне

Още от Общество