Свинаров отлага развалянето на договора за "МиГ" до нова среща с руснаците

Главният мениджър на Министерството на отбраната Август Мичев е освободен от длъжността, съобщи министърът на отбраната Николай Свинаров пред журналисти. Мичев отговаряше за провалилия се проект за ремонт и модернизация на изтребителите МиГ - 29 с руснаците.

Свинаров каза, че договорът с РСК "МиГ" не е прекратен все още, макар да се беше заканил да го развали заради неизпълнение на ангажиментите от страна на РСК "МиГ". Когато се срещнем с новия директор на руската корпорация, ще решим и този въпрос, добави Свинаров.

Запитан какви са мотивите за освобождаването му, министър Свинаров каза, че лично той е доволен от работата на Мичев. Той имаше здравословни проблеми, каза Свинаров и добави, че без да се коментират причините, освобождаването е било по взаимно съгласие.

Във вторник министърът обясни, че ще освободи Мичев заради прекратяването на договора за ремонта и модернизацията на изтребителите МиГ 29. Самият Мичев обаче не знаеше, че ще го освобождават.

Мичев бе назначен само и единствено да работи по този договор и след като той бъде прекратен, няма с какво да се занимава във ведомството, каза Свинаров.

Факт е обаче, че на Мичев бяха поверени и други задачи, като финалните преговори по доставката на учебните самолети "Пилатус". Той взе активно участие и в маркетинга по проекта за модернизация на хеликоптерите Ми-17 и Ми-24.

Според източници на mediapool.bg от министерството на отбраната Мичев е освободен като изкупителна жертва за неуспешния договор с руснаците за самолетите МиГ- 29.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?