Свинаров ще открие риболовно състезание

Министърът на отбраната Николай Свинаров ще открие в събота второто регионално състезание по спортен риболов на шуменския язовир "Стоян Михайловски", съобщи за БТА народният представител от НДСВ Светослав Спасов.

Военният министър ще хвърля въдици за шаран, толстолоб, бял амур и таранка, с които е зарибен 200-декаровият язовир. Първото риболовно състезание на шуменския водоем беше организирано тази година от депутата Светослав Спасов, като уловената над 500 кг риба беше пренесена в река Камчия за възстановяване на екологичното ѝ равновесие.

Министър Николай Свинаров пристига в Шумен утре по покана на народния представител Светослав Спасов.

В 15 часа се очаква военният министър да открие националната конференция на тема "Шуменци - строители на съвременна България (министър-председатели и министри от Шумен и Шуменски регион)". Форумът се провежда под патронажа на шуменеца Свинаров.

По-късно Николай Свинаров ще се срещне с общинските координатори и съветниците от НДСВ в Шуменски регион, а в събота ще посети шуменската църква "Свети Три Светители", където се изпълняват три проекта, финансирани от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

По БТА

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: