Свинаров: “Слуховете за смъртта на НДСВ са преувеличени”

Слуховете за преждевременната смърт на НДСВ са силно преувеличени и това ще стане ясно през следващите месеци, коментира пред БНТ зам.-председателят на партията Николай Свинаров по повод последното социологическо изследване на НЦИОМ, което даде 2% подкрепа за царистите.

“НДСВ е във властта, НДСВ е в парламента, НДСВ е втора политическа сила. На някой не му харесва, сега сме 2 %, може би ще станем минус 2 след две години, но когато има избори - ще видим всъщност колко сме”, добави той.

В същото време той обяви, че по време на Националния конгрес на партията през 2007 г. ще бъде обсъден въпроса за ново име на политическата сила.

Нашият лидер бе прав за изборите

В същото време обаче Николай Свинаров заяви, че “нашият лидер” - Симеон Сакскобургготски отново се e оказал прав с това, че не е допуснал партията да участва на президентски избори. По думите му евентуален кандидат на жълтите е нямало да може да победи кандидата на “Атака” Волен Сидеров и да стигне до балотаж.

“В подобни избори една сериозна политическа сила може да участва само ако има реалните възможности да достигне до балотаж и да се пребори за спечелването им. Не искам да бъда измислен оптимист и да твърдя, че НДСВ щеше да има 30 процента на първи тур”, каза Свинаров, добавяйки че такива шансове пред движението е нямало.

Споделяне

Още от България