Право на отговор

"Табак Маркет" има законосъобразни договори с концесионери на варненските спирки

По повод писмото на варненския предприемач Младен Енчев, поместено в Mediapool на 20 февруари, в редакцията се получи отговор от компанията "Табак Маркет", собственик на веригата павилиони и щандове за вестници и цигари Lafka.

Отговорът гласи: отговор на писмото на г-н Младен Енчев Табак Маркет АД заявява, че компанията има договорни отношенията с част от концесионерите на спирките в град Варна и те са напълно законосъобразни.

Табак Маркет АД не може да коментира периода, в който са извършени процедури за избор на концесионерски договори, тъй като тогава не е упражнявала търговска дейност".

Отговорът е адресиран към следния пасаж в писмото на Младен Енчев, посветено на смачкването на дребния бизнес в последните години и по-специално на разпространението на печатни издания:

"От няколко месеца точките, предмет на концесията, се обслужват от верига Lafka. Законите са прекрачени тотално. Всеобхватно са нарушени правилата в издателската, разпространителската, ефирната, интернет средата, в цялото медийно присъствие.

Цялото обществено мнение се обработва с всички законни и не толкова средства.

Една фирма - "Табак маркет" - обслужва четирите пакета от концесията във Варна. Нищо, че по концесионен договор преотдаването не би било възможно.

Целият чл. 3 от концесионните договори е нарушен. Нарушен е и предметът на концесията, който е за рекламна дейност и търговия с печатни издания. Там се продават цигари, алкохол, пакетирани стоки, сладолед, бира, безалкохолни напитки и какво ли не".

Споделяне

Още от България