Търсят се най-добрите разказвачи на градски истории

Конкурсът "4Gрадски“ търси майсторите на словото и обектива, които в разказ, снимка или видеоклип да уловят емоцията на своя град. Най-добрите разказвачи на градски истории ще бъдат наградени от Мтел, който организира творческата надпревара по повод старта на своята4G мрежа.

"Вярваме, че силата на иновациите се простира извън техническите им измерения. Новите технологии подобряват живота на хората и отварят пред нас много нови възможности. Именно тези вълнуващи сюжети се надяваме да уловим в 4Gрадски”, коментира Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации“ в Мтел.

За да пресъздадат максимално добре духа на своя град, участниците ще трябва да включат в своите произведения ключовите думи град и скорост, както и емотиконите за усмивка () и любов (<3). Те ще са свободни да изберат сами стилистиката и жанра, в които да творят. Най-важното условие обаче е да разкажат интересна градска история, независимо дали е чрез снимка, текст или видео.

Ментор на творците в „4Gрадски“ ще бъде най-известният съвременен автор на градски истории у нас - писателят Александър Шпатов, автор е на сборниците с кратки разкази "Бележки под линия" (2005), "Разкази под линия" (2008), "Календар с разкази" (2011), "#НаЖивоОтСофия" (2014) и "Том 2.0" (2015). Той ще оценява оригиналността на подадените кандидатури, както и нестандартния подход на авторите. Всички желаещи могат да се запознаят с условията на конкурса, както и да подадат своите текстове, снимки и видеа до 15 юни .

Най-добрите четирима ще спечелят атрактивни технологични награди от Мтел, както и съвети от писателя Александър Шпатов как да подобрят или да развият допълнително своите творчески умения.

Победителите ще бъдат обявени до 24 юни.

Споделяне

Още от Общество

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?