"Теленор България" с нов директор от август

Оле Бьорн Шилстед

"Вторият по големина мобилен оператор у нас "Теленор" от август 2017 г. ще има нов главен изпълнителен директор. Това ще е Оле Бьорн Шилстед, който идва от унгарското подразделение на норвежката телекомуникационна група. Той ще смени временно изпълняващия сега длъжността Саша Филипович, който временно изпълняваше тази длъжност след преназначението на предишният шеф Майкъл Фоли в понеделнието на норвежкия телеком в Бангладеш.

След поемането на поста от Шилстед, Филипович ще продължи да изпълнява задълженията си като главен търговски директор на "Теленор България", съобщиха от дружеството.

Като главен изпълнителен директор на българското дружество, Шилстед влиза и в ръководството на клъстер "Централна и Източна Европа“ на "Теленор Груп".

Оле Бьорн Шилстед работи за "Теленор" от 2000 г. Бил е вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур, старши вицепрезидент и директор "Корпоративно развитие“ за Азиатския регион на телекомуникационната компания. Бил е начело на представителния офис на "Теленор Груп" в Москва, а през последните две години е главен директор "Корпоративно развитие“ на "Теленор Унгария".

Оле Бьорн Шилстед притежава дипломи по машинно инженерство и бизнес администрация от университета "Конгсберг“ (Норвегия) и е завършил програмата за развитие на бизнеса на IMD – Лозана (Швейцария). Женен, с три деца.

"Очаквам с нетърпение да се присъединя към силния и много успешен екип на "Теленор България". Ще се постарая добре да опозная и проуча този пазар, за да мога да помогна на компанията да запази и затвърди лидерската си позиция като операторът с най-висок дял приходи от мобилни услуги и клиентска удовлетвореност на българския пазар“, заявява Шилстед в съобщението на компанията.

Споделяне

Още от Бизнес