Топла и ясна новогодишна нощ

Топла и ясна новогодишна нощ

Топло, слънчево хубаво време, без валежи обещава Националният институт по метеорология и хидрология при БАН за последния ден на отиващата си 2017 година.

От запад облачността ще се увеличи със слаб до умерен вятър от запад-югозапад. На изток облаците ще се разсейват и валежите ще спрат.

Температурите ще се повишат, като максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса, а минималните ще варират от минус 5 градуса в района на София до 5 - 6 градуса по Черноморието.

В новогодишната нощ ще бъде ясно. В полунощ температурите ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, в София около минус 1.

През днешния ден в планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Максималните температури на въздуха ще са 7 - 10 градуса, а на морската вода 9 - 10 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Вълнението на морето през деня ще отслабне до 1 - 2 бала.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?