Тръмп кани Путин в САЩ

Доналд Тръмп

Американският милиардер Доналд Тръмп, който си гарантира номинацията за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, заявява в интервю за италианския вестник „Кориере дела Сера“, че е готов да покани руския президент Владимир Путин във Вашингтон, предаде БГНЕС.

"Нямам никакви затруднения да направя това, наистина никакви", посочва Тръмп в отговор на въпрос на италианското издание.

Тръмп коментира изявление на Путин по време на Международен икономически форум в Санкт Петербург през миналата седмица. Тогава руският президент каза: "Господин Тръмп заяви, че е готов на пълно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има в това? Ние приветстваме всичко това".

"Мисля, че той (Путин) говори истината. Мисля, че трябва да поддържаме отношенията. Мисля, че да постигнем съгласие с Русия би било прекрасно и това би оказало положително въздействие върху целия свят", отбелязва Тръмп в интервюто.

Според Путин сътрудничеството между САЩ и Русия може да помогне за победата над терористичната организация "Ислямска държава".

"Мисля, че ще е много полезно, ако координираме усилията си, за да постигнем тази обща цел. Те (руснаците) също искат да победят ИД. Русия е сила. Смятам, че координирането на усилията би било нещо положително, а не отрицателно", казва в отговор Доналд Тръмп.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?