Тръмп няма да пристигне в Москва за тържествата по случай 9-ти май

Доналд Тръмп и Владимир Путин

Вашингтон информира Русия по дипломатически канали, че президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да пристигне в Москва за тържествата по случай 75-ата годишнина от победата във Великата отечествена война. Това съобщи във вторник пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Руските власти още не знаят на какво ниво ще бъдат представени САЩ на предстоящите празнични прояви, допълни той.

Парадът по случай годишнината е насрочен за 9 май в Москва. Покани за участие в честванията са изпратени до Тръмп, британския премиер Борис Джонсън, лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, ръководителите на страните от ОНД и Шанхайската организация за сътрудничество, както и до европейски лидери. Сред потвърдилите участието си в тържествата са лидерите на Индия, Куба, Франция, Чехия, Венецуела, Беларус, Армения и България, припомня ТАСС.

В интервю за ТАСС в рамките на проекта "20 въпроса към Владимир Путин" руският президент отбеляза по-рано, че лидерите на страните от антихитлеристката коалиция би трябвало да пристигнат в Москва за 75-ата годишнина от Победата. Запитан доколко е важно като цяло участието на чуждестранни лидери в тези прояви, Путин подчерта, че това "изобщо не е важно", защото "това е наш празник", допълва руската агенция.

Споделяне

Още от Свят