Тръмп отново разкритикува кмета на Лондон в Туитър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново разкритикува кмета на Лондон Садик Хан, като нарече изказванията му по повод атентата в събота "жалки", предаде ДПА.

"Жалко оправдание на кмета на Лондон Садик Хан, който трябваше бързо да измисли нещо за изявлението си "няма причина за тревога". Традиционните медии работят усърдно за лансирането на тази версия", написа Тръмп в Туитър.

Вчера Тръмп разкритикува Хан за призива му към лондончани да не се тревожат, но бе обвинен, че е извадил думите на градоначалника от контекст. Изказването на Хан, че няма причини за тревога се отнасяше до съобщението му, че ще се засили полицейското присъствие в града, а не за терористичната заплаха.

Хан каза за Би Би Си, че "лондончани ще видят засилено полицейско присъствие днес и в следващите няколко дни. Няма причина за тревога."

След първия туит на Тръмп вчера пресслужбата на лондонския кмет заяви, че Садик Хан има да върши по-важни неща от това да отговаря на туита на Тръмп, показващ недостатъчно добра информираност.

Споделяне

Още от Свят