Тръмп пак нападна Антъни Фаучи

Антъни Фаучи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп порица днес главния американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи, като заяви, че прогнозите му как да се реагира на новия коронавирус са неточни, предаде ДПА.

"Всъщност подаването на Тони е далеч по-точно от прогнозите му. "Няма проблем, няма маски". СЗО вече не харесва Карантините - току-що се обявиха против тях. Тръмп беше прав. Спасихме живота на 2 000 000 американци!!!", написа Тръмп в Туитър.

Той визираше слабото първо подаване, направено от Фаучи по време на бейзболен мач през юли, отбелязва ДПА.

Президентът на САЩ отправи новата си нападка срещу Фаучи ден след като авторитетният инфекционист заяви пред телевизия Си Ен Ен, че е разочарован, че предизборната кампания на Тръмп е извадила негови думи от контекста, за да ги представи като израз на подкрепа за Тръмп. Фаучи работи в общественото здравеопазване на САЩ от пет десетилетия, като остана политически неутрален и никога досега не е поддържал кандидат на избори, отбелязва ДПА.

Твърдението на американския президент, че неговата администрация е спасила живота на 2 милиона души се базира на модел, прогнозиращ какво би се случило, ако правителството не беше предприело никакви действия. САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с над 210 000 починали, а милиони други бяха заразени.

Коментарът на Тръмп за СЗО се основава на интервю, дадено от представител на организацията за британски медии. В него той заяви, че карантината не трябва да бъде основният метод за контролиране на разпространението на вируса.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?