Тръмп ще приеме президентската си номинация във Флорида

Тръмп ще приеме президентската си номинация във Флорида

Доналд Тръмп ще приеме номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Джаксънвил, Флорида, предаде Ройтерс.

Той отказа церемонията да се състои, както бе предвидено първоначално, в Шарлът, Северна Каролина, заради правилата за социална дистанция там, които щяха да наложат да има по-малко хора в залата, където щеше изнесе реч.

Председателката на Националния комитет на републиканците Рона Макданиъл заяви в комюнике, че останалата част от работата партийния конгрес ще бъде свършена в Шарлът, но церемонията по връчването на номинацията ще бъде преместена в Джаксънвил.

"Флорида не само има специално място в сърцето на президента Тръмп, защото там е домът му, но и е важна за победата" на изборите, каза Макданиъл.

Националния комитет на Републиканската партия търсеше през последната седмица ново място за проявата, след като губернаторът демократ на Северна Каролина Рой Купър отхвърли искането на Тръмп конгресът да се проведе от 24 до 27 август, без да се спазва физическа дистанция.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?