Тръмп смята да изхарчи 140 млн. долара за медийна агитация

Тръмп смята да изхарчи 140 млн. долара за  медийна агитация

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп смята до провеждането на изборите да похарчи около 140 млн. долара за подкрепа на собствената си кандидатутар чрез агитация в медиите, съобщи Асошиейтед прес.

Според Джейсън Милър, представител на предизборния щаб на милиардера, 100 милиона от сумата ще бъдат предоставени за телевизионна реклама, а останалата част ще е за агитация в електронните средства за информация.

Изборите за президент на САЩ ще се състоят на 8 ноември.

Досега Тръмн е изразходвал значително па-малко средства за изборите от своята съперничка Хилъри Клинтън. По сметки на вестник "Вашингтон Пост" щабът на Републиканците е изхарчил от началото на президентската кампания за агитация около 90 млн. долара, докато щабът на Демократите и Клинтън е надхвърлил още през август сумата от 300 млн. долара за кампанията си.

Според последните социологически проучвания Клинтън изпреварва Тръмп с 4 процентни пункта. Сегашните запитвания дават 41 процента подкрепа за бившият държавен секретар и бивша първа лейди, а за милиардера Тръпмн ще гласуват 37 на сто от избирателите.

Идната седмица ще се състоят и първите телевизионни дебати между двамата претенденти за поста на Барак Обама.

Споделяне

Още от Свят