Трамвай предизвика тежка верижна катастрофа, ранени са 16 души

Лекарите се борят за живота на три жени, пострадали са и три деца

СН. БГНЕС

Шестнадесет души пострадаха при тежка катастрофа в центъра на столицата в четвъртък, предизвикана от трамвай. Трима от тях са в много тежко състояние, останалите са с различни травми – счупени крайници, охлузвания и вътрешни травми.

Катастрофата стана по обед на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев", бул. "Левски" и бул. "Патриарх Евтимий". Трамвай 10 минал на червено в посока канала и ударил маршрутна кола по линия 35, движеща се по бул. "Партиарх Евтимий" в посока университета.

При удара маршрутката, в която са пътували около десет души, се завъртяла няколко пъти, помела минаваща на зелен светофар пешеходка и ударила спряла лека кола ауди, вкоято е имало хора.

Пострадалите хора са откарани в три болници – "Пирогов", ВМА и "Царица Йонна" - като най-тежко е състоянието на три жени, за живота на които лекарите се борят. Ранени са и три деца на възраст между две и петнайсет години.

Движението по трамвайната линия бе спряно, до късно продължи разследването на причините на катастрофата. Засега се допускат две версии – грешка на водачката на трамвая или технически проблем със спирачките на електромотрисата.

Още от България

Кой трябва да оглавява листата на БСП за евроизборите?