Травма на подсъдим отложи делото "Октопод"

Цеко Йорданов

Делото "Октопод" беше отложено за 6 март, след като на днешното съдебно заседание стана ясно, че подсъдимият Цеко Йорданов, бивш прокурор от Върховната касационна прокуратура, е паднал в банята и си е счупил реброто.

Цеко Йорданов е представил медицински удостоверения и заявление, че не може да се яви на заседаниятапо делото в Софийския градски съд до края на февруари.

В съдебната зала днес дойде проф. Светлин Русев, чието име също изплува в "Октопод" при разпита на свидетеля Георги Цветанов.  Не се яви обаче призованата като свидетел треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

Т нар. дело "Октопод" е срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Те са обвинени за образуването и ръководенето на организирана престъпна група, която чрез използване на сила извличала облаги.

След края на съдебното заседание Алексей Петров обяви, че не желае да участва в разговора за папката "Буда", защото е сочен като "дежурния виновен" по такъв вид въпроси.

"Ако някой ден някой реши да се обърне към мен като експерт, съм готов да разговарям задълбочено", каза кадрови офицер от службите и бивш съветник в ДАНС.

Той отказа да коментира и замесването на името му в атентата срещу Златко Баретата от вътрешния министър Цветан Цветанов. "Тъкмо затова казах, че съм дежурният виновен", добави Петров.

Споделяне

Още по темата

Още от България