Треньор по гребане и човек на Гигов поеха тотото

Треньор по гребане и човек на Гигов поеха тотото

Дългогодишният треньор по кану-каяк Дамян Дамянов е новият изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор, а близкият до бизнесмена Николай Гигов - Иво Тонев става председател на Управителния съвет.

Новото ръководство на държавното тото бе представено във вторник от спортния министър Свилен Нейков.

В Управителния съвет влизат още зам.-финансовият министър Владислав Горанов, Живко Вангелов - двукратен световен шампион по борба, и Константин Симеонов - юрист.

Бившият национален състезател по кану-каяк Петър Божилов пък е новият директор на "Национална спортна база" ЕАД. Той ще замени на поста Данаил Димов, който бе освободен с формалния повод – лошото състояние на терена на Националния стадион "Васил Левски" след концерта на Мадона.

Преди да стане министър на спорта, Свилен Нейков дълги години бе треньор на съпругата си Румяна Нейкова, олимпийски шампион по гребане от игрите в Пекин 2008 г.

Новият директор на тотото Дамян Дамянов е в Управителния съвет на спортния тотализатор от времето, когато ръководител там бе сегашният крупен медиен собственик Ирен Кръстева.

Шефът на Управителния съвет Иво Тонев в момента е изпълнителен директор на футболния отбор Локомотив (Сф) на крупния бизнесмен Николай Гигов. Тонев е председател на комисията за децата, младежта, спорта и туризма в Столичния общински съвет.

Дамян Дамянов заяви, че амбицията му е Българският спортен тотализатор да печели повече средства и да помага на спорта. Ще започне модернизация на тотото и пунктовете ще станат добри места, "както го постигнаха колегите в Еврофутбол". Дамянов съобщи, че вече е получил уверение, че тотализаторът ще получи държавна помощ между 8 млн. и 14 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт