Заради трупащи се огромни задължения

Треньор поиска от съда да обяви ЦСКА в несъстоятелност

Треньор поиска от съда да обяви ЦСКА в несъстоятелност

Бившият старши треньор на ЦСКА Павел Дочев поиска от Софийския градски съд (СГС) да обяви в несъстоятелност армейския отбор заради огромните задължения, които собствениците на клуба от "Титан" са натрупали към него.

Според молбата на Дочев до магистратите, цитирана в "Дневник", след напускането му от клуба са му дължали 121 000 лева, които е трябвало да бъдат изплатени за две седмици. Това обаче не се е случило, а сумата е набъбнала до 267 000 лева заради натрупаната неустойка по 120 евро на ден.

"На основание на издадени в полза на Павел Дочев няколко изпълнителни листа треньорът е присъединен като кредитор по преди това образувано изпълнително дело срещу ЦСКА от друг негов кредитор. По същото дело е наложен запор върху сметките на футболния клуб във всички банки в България, което би трябвало автоматично да спре възможността на ръководството да извършва каквито и да било плащания над 15 000 лв., каквито според родното законодателство могат да се извършват само по банков път", съобщават от пиар агенцията, ангажирана от Дочев.

От ЦСКА потвърдиха за размера на задължението към него с уточнението, че то досега не е пречило на клуба, тъй като се е водело съдебно дело. Дочев е изпратил писмо и до НАП, за да разбере дали и как клубът плаща на кредиторите си, социалните осигуровки на работниците и служителите си, както и дали и как погасява данъчните си задължения към държавата.

По същото време в. "Труд" съобщи, че "Лудогорец", "Левски", "Литекс" и "Славия" нямат проблеми със задължения в "А" група. Особено тревожно е положението при "Етър", "Локомотив" (Сф) и "Миньор", пише изданието.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?