Трето знаково дело отложено "по болест"

Трето знаково дело отложено "по болест"

В рамките на само една седмица трето знаково дело бе отложено заради болест на един от участниците в него. Заради заболяване на един от адвокатите във вторник бе отложено делото за източването на 7.5 млн. евро от САПАРД, водено срещу бизнесмена Марио Николов и други 8 обвиняеми. Адвокат Зоя Иванова, която е защитник на Григор Главев, се оказа болна от бронхит.

По сигнал на ОЛАФ прокуратурата започна дело срещу Николов за участие в престъпна група, изнасяла стари месопреработвателни машини от България, демонтирала ги в Германия и ги връщала обратно, но документирани като нови. В аферата са замесени и двама германски гражданин, които вече бяха осъдени в Германия.

Освен срещу Марио Николов, обвинение е повдигнато срещу съпругата му Марияна, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Анна Шаркова, Григор Главев, Валентин Ангелов и Лазарина Георгиева.

В понеделник "по болест" в Софийския градски съд бе отложено и делото срещу бившия шеф на "Топлофикация"-София Валентин Димитров и още няколко души за длъжностно присвояване. Причината е заболяване на един от подсъдимите – Емил Антонов, който в събота получил алергична реакция и бил приет на лечение в "Пирогов".

Миналият вторник пък заради заболяване на подсъдимия бе отложено делото срещу Веселин Георгиев за престъпление по служба. Всъщност то не можа да започне още от първото си заседание, защото бившият шеф на пътната агенция постъпил на 4 март на лечение в неврохирургията в Пловдив.

Георгиев стана публично известен като "Батко", след като даде обществени поръчки за 120 милиона лева на фирмите на братята си. Огромният скандал миналата година доведе до блокиране на стотици милиони евро еврпейски пари, предназначени за пътища у нас.

В отлагането на делото срещу Марио Николов освен болестта се намеси и нов "важен фактор" – ученическата ваканция.

Съдията Георги Колев се опита да насрочи заседание за след седмица, но натоварената програма на дузината защитници попречи това да се случи. Магистратът се опита да даде дата за началото на април, но и този опит не сполучи.

Адвокатът на Марио Николов Менко Менков заяви, че началото на следващия месец не е удобен период за него, защото тогава трябвало да обърне внимание на детето си. Точно тогава то излизало в пролетна ваканция. Така заради учебния график заседанието на едно от знаковите за ЕС дела бе насрочено за 21 април.

Споделяне

Още по темата

Още от България