Три компании се интересуват от "Балкан"

Три компании от Италия, Канада и Корея се интересуват от авиокомпания "Балкан", съобщи министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров.

Според него след разрешаването на правните проблеми с мажоритарния акционер "Зееви груп", компанията ще се продаде на друг инвеститор. Сделката щяла да стане като голяма част от кредиторите заменят вземанията си за капитал, а новия инвеститор ще влезе чрез увеличаване на капитала.

Министър Петров отрече появилите се информации, че новорегистрираната авиокомпания "България", в която акционери са руски инвеститори, е получила уверения, че може да получи 15 от линиите на "Балкан".

Петров съобщи, че на 3 октомври бившите синдици на "Балкан" са -завели иск срещу "Зееви груп" на стойност 18,5 млн.щ.долара. Основанието за това е извършената продажба на акции на авиокомпанията в СИТА.

Министърът не отрече, че е имал срещи с бившия изпълнителен директор на националния превозвач Цви Франк. С него се водели разговори по юридическите спорове между българското правителство и "Зееви груп".

© Copyright Mediapool

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?