Три нови инцидента със самолети Еърбъс

Три нови инцидента със самолети Еърбъс
Три самолета Еърбъс кацнаха аварийно на различни места в света заради инциденти, съобщиха информационните агенции в сряда. 

Австралийски пътнически самолет Еърбъс 330-200 кацна принудително на остров Гуам, след като в пилотската кабина пламна пожар. Самолетът е изпълнявал полет от Япония към Австралия. Четири часа след излитането в пилотската кабина бил забелязан дим и част от кабината пламнала. Единият пилот изгасил огъня с пожарогасител, а самолетът бил отклонен към остров Гуам в Тихия океан без усложнения.

Самолет Ербъс А320 на авиокомпания "Аерофлот" със 122-ма души на борда извърши днес принудително кацане в Новосибирск. По предварителни данни, причина за принудителното кацане е пукнатина в челното стъкло на пилотската кабина.

Испански пътнически самолет Еърбъс А320 пък се приземи аварийно на летището в Лас Палмас малко след излитането. От авиокомпанията съобщиха, че аварийното приземяване се е наложило заради проблем с единия от двигателите.

Миналата седмица самолет на "Ер Франс" Еърбъс 330 на борда катастрофира в Атлантическия океан. Нито един от 228-те души на борда не е оцелял. До момента френските и бразилските издирвателни екипа са открили телата на 41 души.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?