Три оферти за “Топлофикация-Варна”

Трима чуждестранни инвеститори подадоха окончателни оферти за покупката на 100 процента от “Топлофикация-Варна”, стана ясно в понеделник, когато изтече крайният срок за внасяне на предложенията.

Най-високата цена бе дадена от “Далкия Интернационал”. Френската компания, която участваше и в конкурса за “Топлофикация-Пловдив”, но конкурентът EVN даде по-добра оферта и спечели, сега е предложила 6,78 млн. евро. Британската “Енер-джи Пи Ел Си“ оферира цена от 6 200 026 евро, а чешката CEZ – 4,56 млн. евро.

Другите двама кандидати, които бяха допуснати до финала на процедурата – E.ON и EVN, не внесоха своите предложения. E.ON като собственик на електроразпределенията във Врана и Горна Оряховица и CEZ като притежател на ТЕЦ -Варна се спрягаха като играчите с най-голям интерес, но немците въобще не внесоха оферта, а на чехите предложението е с много голяма разлика с това, което засега води по цена.

От Агенцията за приватизация уточниха, че обявените покупните цени не са автоматична класация на победителя, който ще бъде определен след разгреждането на огфепктити.

, които са посочили инвеститорите, не представлява автоматично класиране. След разглеждане на офертите, Агенцията за приватизация ще изготви мотивирано предложение за класация и при одобряването ѝ от Изпълнителния съвет на ведомството, ако няма съдабни претенции, ще започнат разговори с избарния кандадита- купувуч.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?