Трима младежи загинаха при катастрофа край Варна, други шест са в интензивното

Две млади жени и млад мъж загинаха в петък при тежка катастрофа край Варна. Други шест души са настанени в шоковата зала на варненската окръжна болница. Един от ранените е в критично състояние.

Инцидентът е станал в 13.30 часа на кръстовището на пътищата от Варна за село Долище и от Албена за Аксаково. Най-вероятната причина за инцидента е, че лек автомобил "Волво" не е спрял на знака "Стоп" преди да продължи към село Долище и е бил пометен от микробус "Мерцедес", който се е движил по пътя с предимство Албена – Аксаково.

Ранените също са предимно млади хора. От варненската болница съобщават, че техните травми все още се уточняват.

Един от пострадалите е в критично състояние и ще му бъде направена спешна операция. Друг пострадал е със счупени ребра, вероятно засегнат бял дроб, предстои консултация с гръдни и коремни хирурзи.

Самоличността на загиналите и ранените се изяснява от полицията.

Пътят Албена – Аксаково е изключително опасен при мъгла, каквато често пада през късната есен и ранната пролет в тази част на Добруджа. Поради тази причина всички пътища, които го пресичат, са означени със знаци "Стоп". Специално на кръстовището, където е станала тежката катастрофа, при ясно време има добра видимост. Ако се спази знака, подобна катастрофа е невъзможна.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?