Трима задържани за убийството на 13-годишното момиче в Провадия

Основният обвиняем е 19-годишен младеж, който я нападнал заради златните й накити

Разследващите оглеждат местопрестъпленеито. Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани за убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия, стана ясно по време на брифинг по случая на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров и шефа на местната полиция Даниел Пашов.

Основният заподозрян е 19-годишен младеж с инициали К.Д.Т., който е обвинен за грабеж, придружен с убийство, за което Наказателният кодекс предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, до живот или доживотен затвор без право на замяна.

Резултатите от аутопсията са доказали първоначалното съобщение, че момичето е било удушено. Разследва се и версията за изнасилване. Според съдебните медици, смъртта ѝ е настъпила в период, който съвпада с времето на изчезването на жертвата – 22 март.

Има доказателства, че убийството е било извършено в бившия ловен дом в Провадия, където бе открито тялото на Александра. Тя е била нападната заради златните ѝ накити, някои от които все още не са намерени. По информация на разследващите нападателят и жертвата са се познавали.

В издирването на Александра са участвали полицаи от Добрич, Шумен и Бургас, отбеляза полицейският началник във Варна Даниел Пашов. Той разкри, че в тези 22 дни полицията не е проверявала ловния дом, въпреки че основните подозрения на роднините на момичето са били свързани с необитаемата сграда.

"Имахме категорични данни от разпит на свидетел, че тя се е качила в автомобил. Роднините казват, че основните им подозрения са за ловния дом. Когато вече я намерихме, благодарение на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, всички данни в хода на издирването сочеха, че момичето се качило в сив автомобил, така че в тази посока проведохме разследването", обясни Пашов.

Тялото на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия бе открито във вторник в изоставена постройка в родния ѝ град. Александра беше обявена за общодържавно издирване на 3 април, след като на 22 март по обяд напуснала дома си и оттогава беше в неизвестност.

Споделяне

Още по темата

Още от България