Приятелката на обвиняемия за убийството на Александра също остава в ареста

Според съда има достатъчно данни, че Ивалена е помогнала на Красимир

Снимка: БГНЕС

Ивалена Маринова, която бе задържана след приятеля ѝ Красимир Тодоров по случая с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия, остава за постоянно в ареста, определи в понеделник Варненският окръжен съд.

19-годишният Тодоров също се намира зад решетките за постоянно, след като в петък бе обвинен за убийството на момичето заради грабеж на златните му накити. Впоследствие бе задържана и 18-годишната Маринова, която ще отговаря като помагач в извършването на тежкото престъпление.

"Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо", заяви обвиняемата пред съда в понеделник, съобщиха от пресцентъра му.

Магистратите обаче приеха, че тежкото ѝ обвинение, за което се предвижда наказание от над 10 години затвор, обосновава опасност момичето да се укрие, ако бъде освободено. Освен това записаха в определението си, че макар и на начален етап, разследването разполага с достатъчно уличаващи Маринова данни.

Съдът цитира и свидетелски показания, според които обвиняемата е взела златните накити на жертвата. Освен това на местопрестъплението са били открити следи от обувките ѝ. Разследващите са установили още, че Ивалена и Красимир са напуснали Провадия веднага след убийството, както и че са продали златните накити в заложни къщи във Варна и Провадия.

Варненският окръжен съд мотивира решението си да задържи за постоянно Маринова и с обстоятелството, че тя не живее на постоянния си адрес в село Ъглен, след като отскоро се преместила при Тодоров в Провадия. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?