Трима загинаха и седем бяха ранени при стрелба на летището в Лос Анджелис

Трима души са убити и няколко ранени в престрелка, избухнала вчера край гише на израелската авиокомпания Ел Ал на международното летище в Лос Анджелис, обяви полицията. Мъж открил стрелба, убил 20-годишна жена и 46-годишен мъж, след което успял да рани още 7 души преди да бъде застрелян от охраната.

Летището на Лос Анджелис, което е третотото по трафик в света, е било затворено минути след стрелбата поради опасения за терористичен атентат. Макар по-късно говорителят на ФБР Мак Маклафлин да заяви, че няма данни за организирано терористично нападение, първоначално са били взети максимални мерки за сигурност, тъй като властите се опасяваха от терористична атака във връзка с вчерашния национален празник на САЩ 4-ти юли. Миналата седмица Федералното бюро за разследване предупреди, че е възможно на Деня на независимостта да бъдат предприети терористични нападения, напомня АФП.

Служител на ФБР заяви, че освен терористично нападение се разследва и версията на очевидци, според която малко преди стрелбата между нападателя и служителка на гишето на Ел Ал избухнал спор.

Часове по-късно нападанетлят беше идентифицилан от властите като легалния египетски имигрант Хишам Мохамед Хадаят, 41-годишен, жител на Ървайн, Калифорния. Той пристигнал в САЩ от Египет преди 10 години. Мъжът бил въоръжен с два пистолета и нож.

Египтянинът работел като шофьор на лимузина. Властите претърсили къщата му в Ървайн на югоизток от Лос Анжелис късно вчера. Мотивът все още е неясен и няма улики за участието на други хора, каза Маклафлин. Той отбеляза, че за момента няма никакви данни, че става въпрос за терористичен акт, но не отрече тази възможност.

След първите съобщения за стрелбата на летището на Лос Анджелис израелският министър на транспорта Ефраим Снех заяви, че става дума за терористично нападение.

Споделяне

Още от Свят