Тримата задържани с поршето пред "Червило" остават ареста

Софийският районен съд (СРС) наложи мерки за неотклонение "задържане под стража" на Иво Петков, Марина Геленцова и Ива Цветкова, които бяха задържани на 15 август през нощта пред столичния клуб "Червило" заради стълкновение с полицаи.

Според съда тяхното деяние е с повишена степен на обществена опасност, а поведението им е било крайно арогантно и неприемливо.

В нощта на инцидента патрулиращи полицаи от Първо РПУ, изпълняващи заповед новото ръководство в МВР за контрол на неправилното паркиране и специално пред нощни клубове, са поискали да проверят документите именно на такова “Порше Карера”, но водачът Иво Петков оказал съпротива.

Той се опитал да потегли, но един от полицаите му препречил пътя. В този момент шофьорът предприел агресивно поведение – отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди полицаите. Независимо от виковете и ругатните му, полицаите му сложили белезници, но тогава от поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда. Повикан е втори автопатрул и тримата, в явно нетрезво състояние са отведени към Първо РПУ, където продължили да буйстват.

По време на съдебното заседание в понеделник прокуратурата посочи, че и тримата, макар неосъждани, са регистрирани в МВР.

Бе представена и съдебно-медицинска експертиза, констатираща леката телесна повреда на полицай Иванов.

Решението на магистратите не бе променено и от увещанията на защитата на обвиняемите, че Цветкова трябва да остане извън ареста, за да се грижи за десетмесечното си бебе. Съдиите отбелязаха, че тя не е правила това и по време на инцидента, когато била до 5 сутринта в "Червило".

Магистратите приеха, че Петков може да се укрие, тъй като пред съда е посочил различен адрес от този на адресната си регистрация.

Защитата на Петков показа документи, че той е получил безвъзмездна финансова помощ от ЕС по програмата за развитие и конкурентоспособност на българската икономика и изтъкна, че в повечето от справките на МВР, той е потърпевш. Петков е имал и счупена ръка, с наскоро свален гипс, която го заболяла, когато полицаите се опитали да го извадят от колата.

Полицаите обаче открили в него и 0.18 грама канабис – деяние, за което ще бъде глобен с 1000 лева.

Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок и ако това бъде сторено ще бъде гледана от Софийски градски съд на 25 август.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?