Троен агент станал причина за смъртта на седем служители на ЦРУ

Атентаторът-самоубиец, който стана причина за смъртта на седем служители на ЦРУ в Афганистан, е бил троен агент на Ал Каида, съобщи ББС във вторник, позовавайки се на информации от медиите в САЩ. Той е работил като лекар в Йордания, а преди година е арестуван от местните тайни служби по подозрение, че е сътрудничел на Ал Каида.

След ареста той е вербуван от ЦРУ и йорданските служби да работи за тях като мисията му е била да намери втория човек в йерархията на терористичната организация. От ЦРУ са вярвали, че той работи под прикритие за тях и изпълнява своята мисия, а същото нещо са смятали и в Йордания.

Според ”Вашингтон таймс” името на йорданеца е Хумам Халил Абу-Мулал ал-Балави. Малко преди да се самовзриви, той заявил на своята свръзка, че трябва да предаде спешно информация на ЦРУ за дейността на лидерите на Ал Каида.

След като веднъж влязъл в базата на ЦРУ в Афганистан ”Чапман”, за да разкаже своята ”информация”, ал-Балави задействал взривното устройство и убил седемте служители на агенцията, включително и свръзката си.

Според последните информации той не е бил претърсван преди да влезе в сградата. От Ал Каида потвърдиха, че атентаторът е бил двоен агент, който е подвел американските и йорданските служби.

Споделяне

Още от Свят