Царски вагон се включва в ретро композицията на Баба Меца

Част от интериора на царския вагон, който става част от композицията на Баба Меца

Към атракционните композиции, които ще бъдат теглени от ретро локомотива Баба Меца на Лазаровден и Цветница до Кюстендил и Черепиш, се присъединява и царски вагон от състава на "Корона експрес”, съобщиха от БДЖ в петък.

Превозвачът съобщи още, че към композициите ще се добавят по два допълнителни вагона, тъй като билетите и за двете направления са били разпродадени за по-малко от три дни. Така продажбите на билети продължават до изчерпване на местата и в тези вагони.

Специална заявка за билети е дошла от Великобритания от семейство англичани, които ще пристигнат в България, специално, за да се возят с ретро локомотива Баба Меца и по двете дестинации. 

Добавянето на царския вагон към композициите на 8 и 9 април е комплимент към ревностните клиенти на БДЖ.

Ретро вагонът ще бъде на разположение на всички пътуващи да го разгледат, да се снимат в него по време на движение. Историк от компанията ще посреща желаещите в музея на колела и ще отговаря на всички въпроси. Записванията за реда на влизане ще започнат непосредствено след потегляне на композицията от София.

За любителите на фотографията, в посока към Кюстендил и Черепиш, царският вагон ще бъде прикачен непосредствено след цистерната с вода на локомотива и така композиционно ще могат да заснемат изцяло ретро визия.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?