Целият ресурс на столичната полиция е впрегнат в охраната на концерта на Слави Трифонов

Около 70 000 души се очаква да бъдат довечера на Орлов мост

Около 60 -70 000 души се очаква да присъстват на митинг-концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в събота вечерта на Орлов мост в столицата. Сцената за шоуто в агитация на референдума вече се изгражда.

За събитието е ангажиран е целият ресурс на столичното полиция, както и служители на реда от провинцията.

”Ресурсът на СДВР е изцяло ангажиран с опазването на обществения ред на територията на цялата столица, не само на мястото, където ще бъде проведен митинг-концертът тази вечер”, каза директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов . Концентрирано полицейско присъствие ще има и на други точки в столицата – уязвими места и възлови кръстовища, където ще преминават хора, уточни Маринов.

Вече е ограничено е движението на автомобили по бул. ”Цариградско шосе” – от Орлов мост до разклонението за алея ”Яворов”. Другите трасета към момента са отворени. Ще бъдат затворени, когато започнат да пристигат хора и да стане невъзможно движението по тях”, обясни комисар Маринов.

По думите му КПП-та, които ще пропускат гражданите към събитието, ще са изградени от страната ул. ”Иван Асен” и от страната на Борисовата градина и Националния стадион ”Васил Лески”.

Той уточни, че е създадена необходимата организация и има достатъчно полицейски екипи. По думите му организаторът на събитието е осигурил 140 служители, които ще са с обозначителни елечета и ще имат ангажимент по настаняване на гражданите, помощ и опазване на обществения ред.

”Има 60 доброволци, които са осигурени от Столична община със същите задачи. Полицейските служители ще бъдат обозначени със светлоотразителни елечета и също ще с в помощ на гражданите, които ще присъстват на събитието”, допълни Маринов.

Директорът на СДВР обясни, че движението ще бъде възстановено непосредствено след като бъде възможно да преминат пътни превозни средства през артериите.
”Предприели сме гъвкав модел за организация на движението. То ще бъде спирано, въпреки издадените заповеди с точни часове, в момента, в който това е необходимо с цел да създадем по-малко затруднения на останалите граждани. Крайният час на продължителността на концерта е задължение на организатора по Закона за събранията, митингите и манифестациите, а там режимът е уведомителен. Организаторът поема отговорност за организацията”, поясни Маринов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?