ЦСКА ще получи безвъзмездно стадион "Българска армия"

ЦСКА ще получи безвъзмездно стадион "Българска армия"

ЦСКА ще получи за безвъзмездно ползване стадион "Българска армия", обяви във вторник министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. Съоръжението е собственост на Министерство на младежта и спорта, но процедурата по отдаване на стадиона ще започне веднага след обнародване на промените в Закона за спорта.

Освен тази тема министърът обяви, че приоритетни за държавата през следващата държавата ще бъдат 21 спорта, които са предложени от Българския олимпийски комитет. Други 16 олимпийски спорта са следващата група, която ще бъде финансирана, ако има пари.

Спортното министерство обещава всеки общински център да има мултифункционален спортен център с покрит плувен басейн. Целта е през 2014 година в 1/3 от общините в страната тези спортни центрове да бъдат изградени. Не е ясно с какви пари.

Министър Георгиева съобщи, че от септември малката зала на "Арена Армеец" ще бъде достъпна за масов спорт по всяко време.

Всички имоти на Националната спортна база и министерството, които не функционират за спорта – масов или елитен, ще бъдат предоставени за приватизация. По думите на министър Георгиева с получените средства ще се градят функционални и достъпни спортни обекти.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?