Цветанов: Фандъкова има качества да бъде добър кмет на София

Помолен да коментира неофициалните информации, че министърът образованието Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в неделя пред Нова телевизия, че Фандъкова би била изключително достоен кандидат, ако бъде издигната. Тя има качества, изключително отговорен и принципен човек, ще бъде добър кмет, каза Цветанов.

Самата Фандъкова отказа да коментира дали ще се кандидатира за кмет на София, докато премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не обяви своето решение.

"Нека не гадаем и да оставим нещата да бъдат обсъдени", заяви тя пред репортери в неделя. 

"Когато премиерът Бойко Борисов вземе решение кой ще бъде кандидат за кмет на София от ГЕРБ, аз ще се съобразя с неговото решение. Не става въпрос за мое желание или нежелание, а за това, че всички трябва да вършим работа", заяви Фандъкова и добави, че в София има да се върши много работа. Когато премиерът прецени, ще водим този разговор, каза още Фандъкова, която преди да стане министър бе заместник-кмет по образованието в Столична община.

Засега Борисов отказва да коментира изтеклата информация за предстоящите първи рокади в неговия кабинет с евентуалното кандидатиране на Фандъкова за кмет и на външния министър Румяна Желева за еврокомисар.

Не бива да се намаляват или да се увеличават часовете по български език и литература в училище, а по-скоро да се работи върху актуализацията на учебния материал, е мнението на министър Йорданка Фандъкова. Така тя коментира в неделя искането на учители броят на часовете по български език и литература да се увеличи.

Според Фандъкова часовете са недостатъчни за формирането на добра устна и писмена реч на учениците, но решението на този проблем е в преструктурирането на учебния материал.

Ще се наложи редукция на часовете, в които се преподават нови знания, за да могат да се затвърждават старите, посочи министърът.

"В рамките на година се надявам да има резултат и да станат факт първите актуализирани програми", заяви Фандъкова.  Тя отговори на репортерски въпроси по време на откриването на  седмото издание на "Sprite Graphitti  Fest"

Споделяне
Още по темата
Още от България