Цветанов пак с очаквания за скорошни обвинения срещу бивши министри

Цветанов пак с очаквания за скорошни обвинения срещу бивши министри

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отново обяви в неделя очакванията си до седмици да бъдат повдигнати обвинения срещу бивши министри по слечия за извършени нарушения, за които е е сезирана прокуратурата. По случаите в момента се извършвало доразследване по някои обвинения, уточни Цветанов, който откри в Стара Загора информационен офис на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова.

Проверка, назначено от комисията на МВР, на работата на бившия директор на областната дирекция на полицията в Стара Загора установила безспорни данни за злоупотреба, каза още Цветанов. Той уточни, че има данни за съпричастност на Тончо Михайлов и със задържаните от старозагорските антимафиоти близо 9000 бутилки високоградусен алкохол без валиден акцизен бандерол.

Вътрешният министър съобщи още, че пътувайки към Стара Загора е проучвал и информацията от български лозари за незаконен внос на грозде от Македония.

Цветанов допълни, че от март 2010 г започва подмяната на българските документи за самоличност, след като жалбата до съда по повод на избора на фирма за издаването на паспортите в биометрични данни е оставена без последствия.

В областните дирекции на МВР започва обновяването на софтуера и на компютърната техника. За тези, на които не предстои пътуване в чужбина, ще има гратисен период от 3-4 месеца, каза Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България