Цветанов: При Орешарски видяхме какво значи полицейщина

Цветанов: При Орешарски видяхме какво значи полицейщина

"С идването на власт на кабинета "Орешарски" видяхме какво значи полицейщина и неспазване на човешките права", обяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, който е обвинен за неупражнен контрол върху подслушването и следенето в МВР.

"Няма нищо по-добро от това да направиш едни опорни точки, едни внушения и манипулации, за да създадеш определено усещане у хората. След изборите се видя, че всичко, което се говореше през предизборната кампания – че бившият вътрешен министър е подслушвал поголовно, е било част от внушенията", добави Цветанов.

По думите му за настоящата полицейщина не бивало да бъдат обвинявани полицаите, защото "генезисът на проблема е в политическото ръководство на МВР".

Цветанов държеше да подчертае и, че под негово ръководство МВР не било подслушвало опозиционни политици, журналисти и обществени личности. По думите му обект на такава дейност от средите на бизнеса били само "бизнесмени, които са престъпвали закони – източвали хазната или участвали в корупционни схеми".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?