Цветанов: С военния си манталитет президентът не зачита правовия ред

Цветанов: С военния си манталитет президентът не зачита правовия ред

С военния си манталитет президентът не зачита правовия ред в страната, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Цветанов посочи, че Румен Радев се изявява като политически опонент, а не като президент.

Според него не прави чест на държавния глава непрекъснато да се изказва негативно за премиера Борисов и за ГЕРБ.

"Той трябва да работи на надпартийно ниво и да допринася за утвърждаването на позицията на България като сериозен фактор на Балканите, което бе постигнато по време на председателството на Съвета на ЕС", коментира Цветанов.

По повод думите на Радев, че ГЕРБ саботира модернизацията на армията, Цветанов заяви, че правителствата на Борисов през годините са работили усилено и са влагали сериозни средства в модернизацията.

"Кабинетът "Орешарски" направи само една среща, касаеща модернизацията на армията, и тя беше с представители на "Грипен", каза Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Според Цветанов БСП трябва да дава сериозни обяснения за това как са финансирани техните предизборни кампании, защото досега посланията от техния лагер са доста противоречиви.

"В един момент бе направен опит Митьо Очите да бъде пришит на ГЕРБ. Напомням, че докато аз бях министър директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров бе човекът, който извърши много сериозна оперативна дейност, която в крайна смета доведе до осъждането на Митьо Очите. Когато обаче кабинетът "Орешарски" дойде да власт - Димитров бе уволнен“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Във вторник Цветанов откри ремонтирания път между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?